My bookmark

Βιβλία. Άνθρωποι. Σκέψεις.

Διάβασε απόσπασμα από το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο του Murakami

Το “Killing Commendatore” έρχεται…

Όσοι αγαπούν τον Haruki Murakami δε βλέπουν την ώρα να δείξει το ημερολόγιο 9 Οκτωβρίου. Τότε είναι που το νέο βιβλίο του γνωστού Ιάπωνα συγγραφέα κυκλοφορεί στα αγγλικά.

Μετά από 4 χρόνια απουσίας, ο Murakami επανέρχεται με το “Κilling Commendatore”. 700 σελίδες γύρω από την τέχνη και την εμμονή, χωρισμένες σε δύο κεφάλαια. Ένας ζωγράφος έρχεται αντιμέτωπος με το χωρισμό από τη γυναίκα του. Πηγαίνει να ζήσει στο σπίτι ενός διάσημου καλλιτέχνη και εκεί, στη σοφίτα, ανακαλύπτει ένα μυστήριο πίνακα που φέρει και τον τίτλο του βιβλίου.

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BoJdG86gARS/ hidecaption=true width=800]

Αν ανυπομονείς να κρατήσεις στα χέρια σου το “Killing Commendatore” (που κοίτα εξώφυλλο!) εκτός από υπομονή, μπορείς να κάνεις και κλικ εδώ. Ο Εκδοτικός φρόντισε να δώσει μια μικρή γεύση του βιβλίου, δημοσιεύοντας απόσπασμά του.

Στην Ιαπωνία, το συγκεκριμένο βιβλίο κυκλοφόρησε με τον τίτλο Kishidancho Goroshi στις αρχές του 2017 και προκάλεσε αντιδράσεις. Τον περασμένο Ιούλιο, δικαστήριο στο Χονγκ Κονγκ το έκρινε ως άσεμνο και ακατάλληλο για αναγνώστες κάτω των 18. Έτσι, στα βιβλιοπωλεία μπορεί να το βρει κανείς με… περιτύλιγμα το οποίο προειδοποιεί για το περιεχόμενο.

Στην Ελλάδα, λογικά το περιμένουμε το 2019, υποθέτω από τις εκδόσεις Ψυχογιός που τα τελευταία χρόνια μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε στα ελληνικά τον Murakami.

Απάντηση

Πλοήγηση