My bookmark

Βιβλία. Άνθρωποι. Σκέψεις.

“Το Νησί” γράφεται ξανά για μικρούς αναγνώστες

Η Hislop “επιστρέφει” στη Σπιναλόγκα αλλά αυτή τη φορά την κοιτάει με παιδικά μάτια.

15 χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου “Το Νησί”, η Victoria Hislop αποφάσισε να γυρίσει πίσω στη Σπιναλόγκα, για χάρη των μικρών αναγνωστών! Η γνωστή συγγραφέας ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την ιστορία του “Νησιού” σε παιδική έκδοση.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του Bookseller, η ιδέα για να γίνει το “Νησί” παιδικό βιβλίο, ήρθε όταν η Hislop συζητούσε με δασκάλους στην Κρήτη. Διαπίστωσε τότε, ότι η διάσημη ιστορία της Σπιναλόγκας, αφορά σε μεγάλο βαθμό παιδιά αλλά δεν είναι γραμμένη για παιδιά.

Αποφάσισε λοιπόν να “επιστρέψει” στο Νησί, αλλά με άλλα… μάτια. Να γράψει τη γνωστή ιστορία αλλιώς, ώστε να μπορεί να διαβαστεί και να μεταφέρει μηνύματα για το στίγμα και την απώλεια, σε μικρούς αναγνώστες.

Το νέο παιδικό βιβλίο λοιπόν της Hislop θα λέγεται “Maria’s Island”. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στα αγγλικά το 2021 από την Walker Books και φυσικά θα είναι εικονογραφημένο. Το πότε θα το διαβάσουμε στα ελληνικά, ελπίζουμε να το μάθουμε σύντομα από την ομάδα των εκδόσεων Ψυχογιός, της οποίας μέλος είναι εδώ και κάποιους μήνες η Hislop.

Η υπόθεση του “Νησιού”

Αν δε θυμάσαι καλά την ιστορία του “Νησιού”, σου παραθέτουμε ένα απόσπασμα όπως θα το βρεις και στο οπισθόφυλλο της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου:

Η Αλέξις λαχταρά να μάθει για το παρελθόν της μητέρας της, Σοφίας, που εκείνη τόσα χρόνια έκρυβε. Ξέρει μόνο ότι η μητέρα της μεγάλωσε σ’ ένα μικρό χωριό της Κρήτης προτού φύγει οριστικά για το Λονδίνο. Όταν η Αλέξις αποφασίζει να επισκεφθεί την Κρήτη, η Σοφία της δίνει ένα γράμμα για μια παλιά της φίλη και της υπόσχεται πως απ’ αυτήν θα μάθει την αλήθεια. Έκπληκτη η Αλέξις, ανακαλύπτει πως η ζωή της οικογένειάς της συνδέεται άμεσα με το μικρό και εγκαταλελειμμένο νησί της Σπιναλόγκας -την πρώην αποικία των λεπρών. Μαθαίνει την ιστορία της γιαγιάς της και της μητέρας της, όπως και τη διάλυση της οικογένειάς της από την τραγωδία, τον πόλεμο και τα πάθη…

*H κεντρική φωτογραφία είναι από την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου. Mega Channel, 2010-2011.

Απάντηση

Πλοήγηση