My bookmark

Βιβλία. Άνθρωποι. Σκέψεις.

15 βιβλία Ελλήνων συγγραφέων που κυκλοφόρησαν μετά την καραντίνα

Οι εκδοτικοί “άναψαν μηχανές” και ιδού… φρέσκοι τίτλοι!

Τα βιβλιοπωλεία έχουν ανοίξει ξανά εδώ και περίπου ένα μήνα, οι βόλτες μας έχουν αρχίσει να γίνονται περισσότερες, το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ευτυχώς στην παρέα μας δε θα έχουμε μόνο παλιότερα βιβλία αλλά και ολόφρεσκα, νέα! Οι μηχανές των εκδοτικών έχουν πάρει μπροστά και έτσι μπαίνουμε πάλι σε περίοδο “τι να διαλέξω”.

Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο φρέσκα βιβλία Ελλήνων συγγραφέων που κυκλοφόρησαν την τελευταία περίοδο. Δες εξώφυλλα, διάβασε συνόψεις και βρες το επόμενο βιβλίο που θα μπει στη τσάντα σου (παρέα με το αντισηπτικό και τη μάσκα).

Εκδόσεις Μεταίχμιο

«Το χρυσό βραχιόλι» – Σοφία Νικολαΐδου

Αληθινοί άνθρωποι αφηγούνται τις ιστορίες τους και ζωντανεύουν μια χώρα και μια εποχή. Η συγγραφέας παίρνει συνεντεύξεις και παρουσιάζει με τα δικά τους λόγια αυτούς που έφυγαν από το χωριό για να εγκατασταθούν στην πόλη.

Σελίδες: 384

«Σώσε με» – Δημήτρης Σίμος

Ένα ψυχολογικό θρίλερ που υπόσχεται να καρφωθεί στο μυαλό του αναγνώστη για καιρό. Τρεις αδελφές. Μια εξαφάνιση. Ένας δολοφόνος που αφαιρεί τα μάτια από τα θύματά του.

Σελίδες: 384

Εκδόσεις Ψυχογιός

«Οι τρεις άσοι» – Λένα Μαντά

Γεννήθηκαν και οι τρεις την πρώτη του μηνός. Στα δέκα τους χρόνια συναντήθηκαν τυχαία μια νύχτα σ’ ένα αστυνομικό τμήμα κι έγιναν αχώριστοι από ιδιοτροπία της μοίρας. Ήταν πλέον Οι τρεις Άσοι. Πήραν δρόμους που τους έφεραν αντιμέτωπους και το μόνο τους μέλημα ήταν να διαφυλάξουν εκείνη την αλλόκοτη φιλία. Ένας ιερέας, ένας αστυνομικός κι ένας νονός της νύχτας… Τι πιθανότητες είχαν να συνεχίσουν την παράλληλη πορεία τους; Δοκιμάστηκαν σκληρά σε κάθε τους βήμα, αλλά άντεξαν. Μέχρι που μια Ντάμα ανακάτεψε ύπουλα την τράπουλα και έστησε το παιχνίδι.
Η μοίρα αποφάσισε να ρίξει ξανά τα χαρτιά όπως εκείνη ήθελε. Κράτησε στο μανίκι της κρυμμένους τρεις Άσους…

Σελίδες: 480

«Τιρκουάζ» – Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

Υπάρχει το άσπρο. Υπάρχει το μαύρο. Κι ανάμεσά τους το τιρκουάζ. Το δαχτυλίδι που είχε επιλέξει ο Στέφανος να χαρίσει και στις τρεις αδελφές. Στη δύστροπη Ερατώ, στη δυναμική Κλέλια, στην ντελικάτη Μάιρα, τα κορίτσια του. Είχε τον τρόπο του με τις γυναίκες ο Στέφανος. Τις έκανε να νιώθουν όμορφα, να αισθάνονται μοναδικές. Τη μία την παντρεύτηκε. Την άλλη την ερωτεύτηκε. Την τρίτη τη βίασε.
Σελίδες: 512

Εκδόσεις Μίνωας

«Η νύχτα της αλήθειας» – Σπύρος Πετρουλάκης

Ό,τι πίστευες για τη ζωή ανατρέπεται σε μία μόλις νύχτα. Ένα βρέφος βρίσκεται βουτηγμένο στο αίμα. Όχι το δικό του, αλλά της μητέρας του. Τα στοιχεία οδηγούν με απόλυτη ακρίβεια στον πατέρα, ο οποίος και συλλαμβάνεται. Αποδέχεται την κατηγορία και καταδικάζεται. Η μικρή Φένια εξαφανίζεται από την κατασκήνωση και σιγά σιγά ξεφυλλίζεται ένα παλιό βιβλίο που κρύβει δεκάδες ανοιχτές πληγές. Ο ηλικιωμένος Διονύσης κρατάει κλειδωμένα μέσα του τα πιο βαθιά μυστικά, ενώ τα πάντα θα διαταράξει η καταλυτική ορμή της Ελευθερίας. Εκεί όπου ακροβατεί ο έρωτας με το μίσος, η πίστη με την απιστία και το χρήμα έχει τη δύναμη να καθορίσει τις ζωές, η ανθρωπιά θα βρει έδαφος να ανθίσει σαν ένα ξεχωριστό λουλούδι. Η Ιθάκη και τα βουνά της Ευρυτανίας γίνονται ο καμβάς για τις πιο συναισθηματικές πινελιές και η Νύχτα της Αλήθειας κρύβει στον ουρανό της μόλις τρία αστέρια. Τρία ολόχρυσα αστέρια.
Σελίδες: 496

Εκδόσεις Ίκαρος

«Η νόσος του μικρού Θεού» – Ευτυχία Γιαννάκη

H νόσος του μικρού θεού, το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη, σηματοδοτεί την επιστροφή της στο σκοτεινό και εύπλαστο σύμπαν του Αστυνόμου Χάρη Κόκκινου με το πρώτο μέρος μιας νέας σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων και τον γενικό τίτλο «Η Τριλογία του βυθού».

Σελίδες: 488

Εκδόσεις Πόλις

«Θηριόμορφοι» – Έλενα Μαρούτσου

Ιστορίες έρωτα και απώλειας, φιλίας και ενηλικίωσης, ενοχής και εκδίκησης, που εκκινώντας από τις στάχτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και φτάνοντας ως το σήμερα, εμπλέκουν τους δύο πρωταγωνιστές με τον πιο αναπάντεχο τρόπο.

Σελίδες: 224

Εκδόσεις Κίχλη

«Η θάλασσα» – Μιχάλης Μακρόπουλος

Οι πάγοι λιώνουν, ένας αρχαίος μετεωρίτης φανερώνεται και η Γη ερημώνει. Οι μόνοι άνθρωποι που δεν προσβάλλονται από τον ιό ο οποίος εξαπλώνεται είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τη μετάλλαξη μιας σειράς γονιδίων.
Σελίδες: 80

Εκδόσεις Άπαρσις

«Τα διηγήματα του εγκλεισμού»

Διηγήματα και τα αφηγήματα που στάλθηκαν, δημοσιεύτηκαν και αλληλεπίδρασαν μέσα στις μέρες της καραντίνας, από ανθρώπους ποικίλων ενδιαφερόντων. Ένα συλλογικό έργο σε συντονισμό και επιμέλεια Κατερίνας Θανοπούλου.

Εκδόσεις Πατάκη

«Ο βασιλιάς της» – Χρήστος Χωμενίδης

Η πιο μοιραία ιστορία του κόσμου ειπωμένη από τον πλέον παρεξηγημένο πρωταγωνιστή της, τον ομηρικό Μενέλαο, που αποκτά τώρα φωνή για να πει τη δική του αλήθεια.

Σελίδες: 416

«Τι όμορφη που είναι η ζωή» – Μαρία Λαϊνά

Μια γυναίκα, καθώς µεγαλώνει, βρίσκει ξαφνικά τον εαυτό της να βιώνει συναισθήµατα που είχε βιώσει η µητέρα της πριν, αλλά εκείνη τα αγνοούσε όταν ήταν νέα. Μια κατάθεση κατάθλιψης, όπου αναθεωρούνται ιδέες και σκέψεις. Μια περιπέτεια ζωής για τον ανελέητο χρόνο. Όπου ο άνθρωπος µόνο αν γίνει ερείπιο, θα φτάσει στο τέρµα.

Σελίδες: 80

Εκδόσεις Καστανιώτη

«Διηγήματα» – Ρέα Γαλανάκη

Ένας τόμος που συγκεντρώνει τη διηγηματογραφική παραγωγή (1984-2018) της Ρέας Γαλανάκη. Έντεκα διηγήματα, έντεκα διαφορετικές ματιές στην πραγματικότητα και τον μύθο, στα αισθήματα και τα πάθη, στο όνειρο ή την τιμωρία, στα σύνορα μνήμης και λήθης. Και στα άλλα όμως σύνορα, αυτά που ενώνουν, που χωρίζουν, που σημαίνουν πόλεμο και προσφυγιά. Έντεκα διηγήματα, έντεκα απόπειρες για να ειπωθούν, όσο είναι δυνατόν να ειπωθούν, τα ανείπωτα. Για να ζυγιστεί, όσο κι αν είναι δύσκολο να ζυγιστεί, το σωστό και το λάθος στις ζωές των ηρώων, αλλά και στις δικές μας τις ζωές. Τι σώζει, ή τι στήνει ίσως την παγίδα της μοίρας. Έντεκα διηγήματα, καράβια να μας ταξιδέψουν, να μας κάνουν να σκεφτούμε, να συναισθανθούμε. Να μας πάνε παραπέρα.

Σελίδες: 176

«Γράμματα στη Χιονάτη» – Ευγενία Φακίνου

Μια γυναίκα με ασυνήθιστη εμφάνιση φτάνει σ’ ένα χωριό που εγκαταλείπεται από τους κατοίκους του λόγω κατολισθήσεων, επιλέγει ένα απομονωμένο σπίτι και περιμένει το «άλλο χιόνι». Σ’ αυτό το σκηνικό εγκατάλειψης η γυναίκα θα παρασυρθεί σε αναπάντεχες περιπέτειες, σε μια περιδίνηση σε τόπους κοντινούς αλλά και σε ανεξερεύνητα μέρη της ύπαρξής της. Θα συναντήσει έναν σπουδαίο και οργισμένο ποιητή που επίσης κρύβεται, θα παραστεί ψυχρή σαν άγαλμα σ’ έναν απρόσμενο γάμο αλά Κουστουρίτσα, θα βρεθεί με τα «ρετάλια» του παλιού κοινοβίου, τον Ρόθκο, τον Καίσαρα και την αινιγματική Αισθήρ. Κανείς όμως απ’ όλους αυτούς δε θα ασκήσει πάνω της την καταλυτική επιρροή της Χιονάτης, όπως ονομάζει ένα αμίλητο κορίτσι που το φέρνει η χιονοθύελλα.

Σελίδες: 240

«Αθώα πλάσματα» – Αλέξης Σταμάτης

Ο Στέφανος, ένας μοναχικός άντρας, επιστρέφει στην Αθήνα ύστερα από καιρό απουσίας σε περιοχή του μακρινού Βορρά. Η φυγή του σχετίζεται με ένα έντονο συναισθηματικό τραύμα από τη σχέση του με μια γυναίκα. Με ανεπούλωτες τις πληγές του, προσπαθεί να εργαστεί ως ιδιωτικός ερευνητής. Δεν έχει ιδιαίτερη δουλειά, ώσπου κάποια μέρα τον επισκέπτεται μια υποψήφια πελάτισσα, η Μαριάννα, που του ζητά κάτι ασυνήθιστο: Να την παρακολουθήσει. Αυτός αρχικά αρνείται, αλλά εντέλει παρασύρεται σε μια μυστηριώδη υπόθεση, στα σκοτεινά μονοπάτια ενός άλλου κόσμου, όπου κυριαρχεί το Κακό με μια μορφή που δεν έχει ξανασυναντήσει, ούτε έχει καν διανοηθεί.

Σελίδες: 272

Key books

«Το Δώρο 2» – Στέφανος Ξενάκης

Γιατί προσπερνάμε τα δώρα που προσφέρει τόσο απλόχερα η ζωή; Στο Δώρο 2, o Στέφανος Ξενάκης απαντά άμεσα και τρυφερά στο παραπάνω ερώτημα και ξετυλίγει μέσα από απλές καθημερινές ιστορίες έναν άλλο τρόπο θέασης της ζωής. Πιο μαγικό, πιο συναισθηματικό, πάνω από όλα όμως πιο ανθρώπινο.

Σελίδες: 304

Απάντηση

Πλοήγηση