My bookmark

Βιβλία. Άνθρωποι. Σκέψεις.

Οι 6 συγγραφείς που διεκδικούν το φετινό Women’s Prize for Fiction

Η βραχεία λίστα ανακοινώθηκε! Μάθε περισσότερα για τα βιβλία που διεκδικούν το βραβείο.

Η βραχεία λίστα του φετινού Women’s Prize for Fiction, μόλις ανακοινώθηκε! “Είμαστε όλες περήφανες γι’ αυτά τα βιβλία” δήλωσε η επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, Martha Lane Fox, τονίζοντας ότι σε μια εποχή στενάχωρη και περίπλοκη, οι εντυπωσιακές ιστορίες δίνουν ελπίδα και μας βοηθούν περισσότερο από ποτέ να βρούμε ένα σημείο επαφής αλλά και να αποδράσουμε.

Παρακάτω μπορείς να δεις ποιες είναι οι 6 συγγραφείς και τα αντίστοιχα βιβλία τους, που διεκδικούν το βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των £30,000. Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου που θα ανακοινωθεί η τελική νικήτρια, προλαβαίνεις να τα διαβάσεις όλα!

Angie Cruz για το Dominicana

Η Ana Cancion από τη Δομινικανή Δημοκρατία, λέει το “ναι” σε έναν άντρα που δεν αγαπάει, μόνο και μόνο για να μεταναστεύσει στη Νέα Υόρκη. Εκεί όμως, η ζωή της δεν είναι όπως τη φανταζόταν. Σύντομα θα προσπαθήσει να δραπετεύσει αλλά ο αδερφός του άντρα της θα τη σταματήσει. Οι συγκυρίες θα της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία… Έχοντας τον αδερφό του άντρα της στο πλευρό της, θα μάθει αγγλικά, θα απολαύσει την πόλη αλλιώς. Και στο τέλος, θα κληθεί να αποφασίσει μεταξύ καρδιάς και χρέους στην οικογένειά της.

Bernardine Evaristo για το Girl, Woman, Other

Το βιβλίο που μοιράστηκε το Booker Prize 2019 με το “The Testaments”, διηγείται τις ζωές και τις μάχες 12 πολύ διαφορετικών χαρακτήρων. Οι περισσότεροι είναι γυναίκες, μαύρες και Βρετανίδες. Λένε τις ιστορίες των οικογενειών τους, των φίλων και των συντρόφων τους, ανά τη χώρα και τα χρόνια.


Natalie Haynes για το A Thousand Ships

Αυτό το βιβλίο, μιλάει για τον Τρωικό Πόλεμο εντελώς διαφορετικά. Εστιάζει στις γυναίκες του και παρουσιάζει ιστορίες τους. Δίνει φωνή σε όλες τις γυναίκες, τα κορίτσια και τις θεές που για τόσο πολύ καιρό, έμεναν σιωπηλές, όπως αναφέρεται και στην περιγραφή.

Hilary Mantel για το The Mirror and the Light

Μετά τα δύο πρώτα βιβλία της για τον Thomas Cromwell που της έφεραν δύο Man Booker Prizes, η Hilary Mantel επιστρέφει για να ολοκληρώσει την τριλογία και μπαίνει δυναμικά στις υποψηφιότητες του Women’s Prize for Fiction.

Maggie O’ Farrell για το Hamnet

Warwikshire, δεκαετία 1580. Η Agnes είναι παντρεμένη με τρία παιδιά: την Susanna και τα δίδυμα Hamnet και Judith. O Ηamnet πεθαίνει σε ηλικία 7 ετών. 4 χρόνια αργότερα, ο σύζυγος της Agnes γράφει το έργο Hamlet.

Jenny Offill για το Weather

H Lizzie ξεκίνησε να δουλεύει σε βιβλιοθήκη, χωρίς να έχει σχετικό πτυχίο. Φρόντιζε τη μαμά της και τον αδερφό της που είχε προβλήματα εξάρτησης. Όταν τα πράγματα ηρέμησαν, αντί να καταφέρει να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο της με τον σύζυγο και το παιδί της, ανέλαβε μια νέα δουλειά: να απαντάει σε γράμματα που λαμβάνει η παλιά μέντοράς της. Η Lizzie λέει το ναι και μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία, αρχίζει να αναρωτιέται πώς είναι να συνεχίζεις να φροντίζεις έναν κήπο όταν έχεις δει να πετιούνται φωτιές πίσω του. Όταν ο αδερφός της γίνεται πατέρας και η μέντορας της αποσύρεται, η Lizzie αναγκάζεται να δει τα δικά της όρια αλλά παράλληλα προσπαθεί να τους σώσει όλους, χρησιμοποιώντας όσα είχε μάθει όλα αυτά τα χρόνια.

*Κεντρική φωτογραφία από @WomensPrize Τwitter

Απάντηση

Πλοήγηση