My bookmark

Βιβλία. Άνθρωποι. Σκέψεις.

Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί στη ζωή

Ένας (χιουμοριστικός;) οδηγός για εκείνες τις φορές που δε ξέρεις τι να κάνεις!

“Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί, στη ζωή” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, το διάλεξα μια περίοδο που έψαχνα ένα βιβλίο να με διασκεδάσει. Είχα την εντύπωση ότι ήταν (εντελώς) χιουμοριστικό και είχα όρεξη ακριβώς για κάτι τέτοιο.

Τελικά, όταν ξεκίνησα να το διαβάζω, κατάλαβα ότι ήταν κάτι διαφορετικό. Πρόκειται για έναν οδηγό, γεμάτο λύσεις σε διάφορα προβλήματα. Έχει σε αρκετά σημεία χιούμορ ή αστείες καταστάσεις και λύσεις, όμως σε γενικές γραμμές μού φάνηκε περισσότερο χρηστικός παρά χιουμοριστικός.

Αποτελείται από τις εξής ενότητες: Υγεία, Ομορφιά και Ευεξία, Στο σπίτι, Κατοικίδια ζώα, Σπορ και χόμπι, Επαγγελματική ζωή, Ταξίδια, Σχέσεις και οικογένεια, Διατροφή και μαγειρική, Τα διάφορα στάδια της ζωής.

Σε κάθε ενότητα, υπάρχουν και τα αντίστοιχα θέματα με τις λύσεις τους. Για παράδειγμα:

  • Τι να κάνετε για το τίναγμα στο μάτι
  • Τι να κάνετε αν ξεχάσετε να βάλετε αποσμητικό
  • Πώς θα ισιώσετε έναν πίνακα που είναι στραβά κρεμασμένος
  • Πώς να μην κάνει η γάτα “φύλλο και φτερό” τα έπιπλά σας
  • (Γιόγκα) Πώς να μη μπερδεύετε το δεξί με το αριστερό
  • Πώς θα τα βγάλετε πέρα με τον γελωτοποιό του γραφείου
  • Πώς θα αποφύγετε έναν νταλικέρη που οδηγεί επικίνδυνα
  • (Οι γονείς σας) Πώς θα αντιδράσετε αν επικρίνουν τον τρόπο ζωής σας
  • Πώς δεν θα κλαίτε όταν καθαρίζετε κρεμμύδια
  • (Έγγαμος βίος) Τι να κάνετε αν απλώνεται σε όλο το κρεβάτι

Οι απαντήσεις σε κάθε θέμα, έχουν δοθεί με τη συνδρομή ειδικών, όπως αναφέρουν οι συγγραφείς στην εισαγωγή. Επιστρατεύτηκαν γιατροί, αισθητικοί, ειδικοί σε θέματα επιβίωσης, ψυχολόγοι, άνθρωποι που επιβίωσαν από τα χειρότερα. Επίσης επιστρατεύτηκε αρκετό χιούμορ.

Ήταν ένα βιβλίο που διάβασα σφαίρα. Εστίασα μόνο στα θέματα που μου φαινόντουσαν ενδιαφέροντα ή σχετικά, και αυτά που δε με αφορούσαν τα άφησα για κάποια άλλη φορά. Θα το κρατήσω στο τραπεζάκι του σαλονιού γιατί πιστεύω ότι είναι τέλειο για σφηνάκια ανάγνωσης!

bookmarks


Το διάβασα μέσα σε: 2 ώρες.

Το προτείνω: Σε όσους έχουν περιέργεια για τα πάντα, σε όσους θέλουν να ξέρουν “περίεργα” πράγματα και να εντυπωσιάζουν. Επίσης, το προτείνω σε όλους, για το τραπέζι του καφέ. Κι αυτό όχι μόνο γιατί διαβάζεται σε δόσεις αλλά κυρίως γιατί μπορεί να φανεί χρήσιμο. Ναι, το χειρότερο μπορεί να συμβεί.

Δεν το προτείνω: Αν είσαι σε φάση που θες να βυθιστείς σε ένα βιβλίο ή αν ψάχνεις ένα (εντελώς) χιουμοριστικό βιβλίο. Διαβάζοντας “Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί στη ζωή”, περισσότερο έμαθα και λιγότερο γέλασα.

Highlights: Η πολύ ωραία εικονογράφηση. Επίσης, το ευρετήριο στο τέλος του βιβλίου! Μπορείς να ανατρέξεις σε αυτό αν σου συμβεί “το χειρότερο” αλλά επίσης και να εντοπίσεις εύκολα πράγματα που σε ενδιαφέρουν.

Αρνητικό: Δεν είναι τόσο συγκεκριμένο όσο ίσως τα προηγούμενα βιβλία της σειράς (ναι υπάρχουν πολλά και πουλάνε τρελά). Επίσης, επειδή ακριβώς αφορά τη ζωή, νομίζω ότι έχει ελλείψεις – και πώς να μην έχει. Είναι σχεδόν αδύνατον να σκεφτείς τα άπειρα χειρότερα που μπορεί να συμβούν.

Τσάκισα σελίδες: Θα αναφέρω τη σελ. 227 για το πρόβλημα σε Μουσείο “Πώς θα ξεχωρίσετε έναν Μανέ από έναν Μονέ”. Το βρήκα έξυπνο, διασκεδαστικό και παράλληλα… χρηστικό!

Απάντηση

Πλοήγηση