Η “Ιστορία της Θεραπαινίδας” θα έχει και συνέχεια

Νέα

Η Margaret Atwood ετοιμάζει το sequel!

Για την “Ιστορία της Θεραπαινίδας” της Margaret Atwood, σου έχω γράψει πριν μερικούς μήνες. Ήταν ένα δύσκολο βιβλίο το οποίο όμως πραγματικά αξίζει να διαβάσεις. Η Τουφρέντ διηγείται σε αυτό πώς ζει αιχμάλωτη, έχοντας μόνο προορισμό της την αναπαραγωγή με το ζόρι.

Η αφήγηση κόβεται απότομα αφήνοντας πολλά ερωτηματικά. Δε ξέρει κανείς, φτάνοντας στο τέλος του βιβλίου, τι απέγινε η Τουφρέντ. Δεν είναι προφανές αν σώζεται ή αν επιφυλάσσεται για εκείνη ένα κακό μέλλον, ίσως και ο θάνατος.

Αυτά τα ερωτηματικά, τα εξέφρασαν πολλοί στην ίδια την Atwood και όπως φαίνεται την ενέπνευσαν. Έτσι, ετοιμάζεται το sequel του βιβλίου. Η ονομασία του στα αγγλικά θα είναι “The Testaments”. Χρονικά θα τοποθετείται 15 χρόνια μετά την τελευταία σκηνή του πρώτου βιβλίου, ενώ την ιστορία θα την αφηγούνται τρεις γυναίκες.

“Αγαπητοί αναγνώστες: Όλα όσα με ρωτήσατε για τη Γαλαάδ και τις εσωτερικές της λειτουργίες είναι η έμπνευση γι’ αυτό το βιβλίο. Βασικά, σχεδόν! Γιατί η υπόλοιπη έμπνευση είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε” ανέφερε η Atwood.

Πότε με το καλό; Το “The Testaments” αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 από τον εκδοτικό Penguin. Στα ελληνικά, λογικά το περιμένουμε το 2020, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.


Update 4/2: Να και το εξώφυλλο!

*Κεντρική φωτογραφία από την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου, το The Handmaid’s Tale της Hulu.

To Mybookmark.gr είναι ένα site για το βιβλίο. Εδώ θα βρεις μερικά από τα πιο σημαντικά νέα για εκδόσεις και συγγραφείς, θα κάνεις βόλτες σε διάφορα βιβλιοφιλικά μέρη του κόσμου, θα διαβάσεις βιβλιοπαρουσιάσεις και πολλά άλλα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολούθησε το Mybookmark.gr στο Instagram!Ένα feed γεμάτο βιβλία. Τα λέμε κι εκεί.