Τυχαία σελίδα: Νουρ, γύρνα στον κόσμο

Tυχαία σελίδα

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο – γροθιά στο στομάχι.

23 Αυγούστου 2014

Νουρ, αγαπημένο μου κοριτσάκι,
που δεν είσαι πια κοριτσάκι,

Σ’ αγαπάω, σ’ αγαπάω, σ’ αγαπάω. Ας αφήσουμε τα εγώ μας και τα επιχειρήματά μας και ας ακούσουμε μονάχα την καρδιά μας. Για κάποιον που δίνει τόση σημασία στη λογική όπως εγώ, είναι δύσκολο να σου γράψω κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει. Να μην ακούμε τη λογική μας! Η δική σου εξυμνεί το Ισλαμικό Κράτος φορέα ευτυχίας και γαλήνης για τους λαούς. Η δική μου μου μιλάει για μαζικές εκτελέσεις, βασανισμούς, αποκεφαλισμούς, για βιασμένα κοριτσάκια, για λιθοβολημένες γυναίκες, για γυναίκες που τις πουλούν σαν σκλάβες του σεξ και που τις παζαρεύουν σαν ζώα’ για παιδιά τζιχαντιστών που σκοτώνουν άνδρες και γυναίκες εξ επαφής…

Rachid Benzine, Νουρ, γύρνα στον κόσμο, Εκδόσεις Μεταίχμιο, Σελ. 55

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Rachid Benzine, ισλαμολόγος που δουλεύει πάνω σε μια σύγχρονη φιλελεύθερη ερμηνευτική του Κορανίου, γράφει ένα συγκλονιστικό βιβλίο – γροθιά στο στομάχι. Στις σελίδες του διαβάζει κανείς την αλληλογραφία μεταξύ ενός μπαμπά και μιας κόρης για τον τζιχαντισμό. 

To Mybookmark.gr είναι ένα site για το βιβλίο. Εδώ θα βρεις μερικά από τα πιο σημαντικά νέα για εκδόσεις και συγγραφείς, θα κάνεις βόλτες σε διάφορα βιβλιοφιλικά μέρη του κόσμου, θα διαβάσεις βιβλιοπαρουσιάσεις και πολλά άλλα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολούθησε το Mybookmark.gr στο Instagram!Ένα feed γεμάτο βιβλία. Τα λέμε κι εκεί.