Ήξερες για τον Lord of the Books;

Νέα

Πάνω από 20.000 βιβλία, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ένα χώρο του σπιτιού του!

Τον λένε José Alberto Gutiérrez, είναι 53 χρονών, ζει στην Μπογκοτά της Κολομβίας και τα τελευταία 16 χρόνια εκτός από το να δουλεύει σε σκουπιδιάρικο κάνει κάτι εξαιρετικά έξυπνο και χρήσιμο. Αντί να αφήνει τα βιβλία να πηγαίνουν στις χωματερές, τα μαζεύει ώστε να λειτουργήσει ως μεσάζων και να τα ταξιδέψει σε χέρια που τα έχουν ανάγκη.

Πάνω από 20.000 βιβλία, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ένα χώρο του σπιτιού του, τον οποίο ανοίγει κάθε Σαββατοκύριακο, ώστε να μπορούν τα παιδιά της περιοχής να διαβάσουν. Ναι, σε μερικές περιοχές του κόσμου, δεν είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά έχουν αυτή τη δυνατότητα. Μια τέτοια περιοχή, είναι η Μπογκοτά.

Τον λένε “Lord of the Books” για προφανείς λόγους. “Τα βιβλία είναι η σωτηρία μας και αυτό είναι που χρειάζεται η Κολομβία”, λέει ο ίδιος.

Εκτός από τη βιβλιοθήκη που έχει, προσπαθεί να στέλνει βιβλία σε παιδιά των γύρω περιοχών.

Ποιός είπε ότι ο κόσμος δεν αλλάζει με μικρά μικρά βήματα;

To Mybookmark.gr είναι ένα site για το βιβλίο. Εδώ θα βρεις μερικά από τα πιο σημαντικά νέα για εκδόσεις και συγγραφείς, θα κάνεις βόλτες σε διάφορα βιβλιοφιλικά μέρη του κόσμου, θα διαβάσεις βιβλιοπαρουσιάσεις και πολλά άλλα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολούθησε το Mybookmark.gr στο Instagram!Ένα feed γεμάτο βιβλία. Τα λέμε κι εκεί.