Ένα τρένο για βιβλία μόλις άναψε μηχανές στη New York Public Library

Νέα

Μια ενδιαφέρουσα επένδυση 2,6 εκατ. δολαρίων στη δεύτερη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της Αμερικής.

Η New York Public Library έχει 53 εκατομμύρια τίτλους στους χώρους της, πράγμα που την κάνει αρχικά την δεύτερη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στην Αμερική και δευτερευόντως… χαοτική. Το δεύτερο “θέμα” προσπάθησαν να διευθετήσουν οι αρμόδιοι, δημιουργώντας έναν καινοτόμο μηχανισμό εντός του εντυπωσιακού κτιρίου Stephen A. Schwarzman.

Πρόκειται για ένα “τρενάκι βιβλίων” το οποίο κόστισε 2,6 εκατομμύρια δολάρια. Ο χρήστης επιλέγει το βιβλίο της επιθυμίας του, οι υπάλληλοι το τοποθετούν σε κάθε βαγόνι και η αποστολή προς το αναγνωστήριο ξεκινάει. Το τρένο έχει 285 μέτρα ράγιες και διασχίζει 11 επίπεδα της βιβλιοθήκης σε 5 λεπτά. Αν θέλεις να το δεις από κοντά, θα χρειαστεί να περιμένεις μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, οπότε και θα ανοίξει ξανά το Rose Main Reading Room και το Bill Blass Catalog Room.

To Mybookmark.gr είναι ένα site για το βιβλίο. Εδώ θα βρεις μερικά από τα πιο σημαντικά νέα για εκδόσεις και συγγραφείς, θα κάνεις βόλτες σε διάφορα βιβλιοφιλικά μέρη του κόσμου, θα διαβάσεις βιβλιοπαρουσιάσεις και πολλά άλλα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολούθησε το Mybookmark.gr στο Instagram!Ένα feed γεμάτο βιβλία. Τα λέμε κι εκεί.