Νέα

Ένα καλό και ένα κακό νέο, τον Σεπτέμβρη

Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα. Ο Σεπτέμβριος είναι εδώ και έτσι είπα να εμφανιστώ στο blog και να μοιραστώ μαζί σου δύο αντιφατικά νέα. Η Αθήνα θα γίνει το 2018 Παγκόσμια  Πρωτεύουσα Βιβλίου. Το τελευταίο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, κλείνει.

Η χαρά διαδέχτηκε τη λύπη. Η πρώτη είδηση, που ήρθε από την UNESCO, σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια η προσοχή της πρωτεύουσας θα στραφεί (και) στο βιβλίο. «Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση της πρόσβασης όλων των κατοίκων της πόλης στο βιβλίο (με ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες) θα ξεκινήσει στις 23 Απριλίου 2018, την ημέρα που γιορτάζεται διεθνώς το βιβλίο, και θα ολοκληρωθεί στις 23 Απριλίου του 2019» αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Δ. Αθηναίων. Υπέροχα!

Μέχρι που το βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης» έβγαλε μια ανακοίνωση και ενημέρωσε ότι οι τελευταίες επισκέψεις  στην οδό Πανεπιστημίου 15, θα είναι στις 30 Σεπτεμβρίου. Μετά ρολά και … βλέπουμε. «Κλείνουμε το βιβλιοπωλείο μας και σκεφτόμαστε “έξω από το κουτί”, συμμετέχουμε στο διεθνή προβληματισμό με θέμα το βιβλίο και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο μας “βιβλιοπωλείο”, αλλά αρνούμαστε να το κάνουμε, όσο δεν υπάρχει θετικό και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας» αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση, στο Facebook.

Μετά από τα παραπάνω, νιώθω κάπου στη μέση και επιβεβαιώνονται όλα αυτά που διαβάζουμε σε αναλύσεις: το βιβλίο σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, αλλάζει και αυτό. Το που θα κάτσει η μπίλια μένει να το δούμε.

0 comments on “Ένα καλό και ένα κακό νέο, τον Σεπτέμβρη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: