My bookmark

Βιβλία. Άνθρωποι. Σκέψεις.

Στην Tayari Jones το 2019 Women’s Prize for Fiction

Η Αμερικανίδα συγγραφέας κατάφερε με το “An American Marriage” να προσπεράσει την Anna Burns με το “Milkman”.

Στην Τayari Jones και το “Αn American Marriage” απονεμήθηκε το 2019 Women’s Prize for Fiction. Η Αμερικανίδα συγγραφέας κέρδισε τους κριτές και κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια, αφήνοντας πίσω της το φαβορί Anna Burns με το “Milkman” αλλά και άλλες 4 συγγραφείς με πολύ ενδιαφέροντα βιβλία.

H βραχεία λίστα των υποψηφιοτήτων ήταν:

The Silence of the girls – Pat Barker
Circe – Madeline Miller
Ordinary people – Diana Evans
My sister, the serial killer – Oyinkan Braithwaite
Milkman – Anna Burns
An American Marriage – Tayari Jones

To “An Αmerican Marriage” έχει πουλήσει πάνω από 14.000 αντίτυπα και έφερε το βραβείο στα χέρια Αμερικανίδας, μετά από 6 χρόνια (το 2013 είχε απονεμηθεί στην A.M. Homes και το May be forgiven ). Η Oprah Winfrey το πρότεινε, περιλαμβάνοντας το στη λίστα του Book Club της, ενώ και o Barack Obama ανέφερε ότι είναι “μια συγκινητική απεικόνιση των επιδράσεων που έχει μια λάθος καταδίκη σε ένα νέο Αφροαμερικανικό ζευγάρι”.

Η υπόθεση

Celestial και Roy. Ένα ζευγάρι νέων που ενσαρκώνει το Αμερικανικό όνειρο. Αυτός είναι ένα νεαρό στέλεχος, εκείνη μια καλλιτέχνης στην αρχή μιας συναρπαστικής καριέρας. Μέχρι που μια μέρα χωρίζονται από καταστάσεις που δε μπορούσαν ούτε να φανταστούν. Ο Roy συλλαμβάνεται και μπαίνει για 12 χρόνια στη φυλακή, για ένα έγκλημα που η Celestial ξέρει ότι δεν το έκανε εκείνος. Καταρρακωμένη και ανασφαλής, η Celestial προσπαθεί να βρει τρόπο να μείνει πιστή στην αγάπη που μέχρι τότε ήταν το επίκεντρο της ζωής της. Βρίσκει ανακούφιση στον Αndre, τον πιο κοντινό τους φίλο. Όταν η κάθειρξη του Roy ξαφνικά ανατρέπεται, εκείνος επιστρέφει σπίτι για να ξεκινήσει τα πράγματα από την αρχή…

*Kεντρική φωτογραφία: Womensprizeforfiction.co.uk

Απάντηση

Πλοήγηση