My bookmark

Βιβλία. Άνθρωποι. Σκέψεις.

Στο βιβλίο του Lykke θα βρεις εντυπωσιακές απαντήσεις για την ευτυχία

Στο δεύτερο βιβλίο του, ο Μάικ Βάικινγκ δείχνει μέσα από πολλά παραδείγματα ότι η ευτυχία περνάει από το χέρι μας.

Οι περισσότεροι έμαθαν τον Μάικ Βάικινγκ μέσα από το πρώτο του βιβλίο για το “Hygge”. Εγώ έτυχε να μην προλάβω να το διαβάσω πριν από το “Lykke”, που είναι το δεύτερο του και κυκλοφορεί και αυτό από τις εκδόσεις Μίνωας.

Χωρισμένο σε 6 πυλώνες, το βιβλίο αυτό καταπιάνεται με τη “Συντροφικότητα”, το “Χρήμα”, την “Υγεία”, την “Ελευθερία”, την “Εμπιστοσύνη” και την “Καλοσύνη”. Όλα αυτά υπό το πρίσμα της Δανίας βέβαια, που πιάνει κορυφή στον δείκτη Παγκόσμιας Κατάταξης Ευτυχίας.

Ο Βάικινγκ μοιράζεται στις 287 σελίδες αυτού του βιβλίου, πολύ ενδιαφέροντα παραδείγματα και προσωπικές ιστορίες που μένουν στη μνήμη. Νιώθεις ότι δε μιλάει στον αέρα και καταλαβαίνεις ότι είναι παθιασμένος με τη δουλειά του – CEO στο Ινστιτούτο Έρευνας Ευτυχίας της Κοπεγχάγης.

Αν διαβάσεις αυτό το βιβλίο, το πιθανότερο θα είναι να σου γεννηθεί η επιθυμία να πας να ζήσεις ή έστω να δεις από κοντά την Κοπεγχάγη και τον τρόπο ζωής των κατοίκων εκεί. Πέραν αυτού όμως, είναι πολύ πιθανό να θελήσεις να σκέφτεσαι πιο θετικά και να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι ώστε να είσαι εσύ πιο ευτυχισμένος αλλά και οι δίπλα σου.

Είναι ένα βιβλίο που δε θα μείνει κλειστό στη βιβλιοθήκη σου. Θα θελήσεις να ανατρέξεις σε αυτό με κάποια αφορμή ενώ σίγουρα θα σου δώσει τροφή για πολλές συζητήσεις με τις παρέες σου.

bookmarks


Το διάβασα μέσα σε: 1 μήνα και ήταν ιδανικό επειδή ακριβώς δεν ήμουν απόλυτα στο mood να διαβάσω απνευστί ένα βιβλίο. Ήταν ένα μικρό, ευχάριστο διάλειμμα σε κάποιες μέρες μου.

Το προτείνω: Σε σένα που ψάχνεις τρόπους να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη ή λόγους να ταξιδέψεις στη Δανία!

Δεν το προτείνω: Σε εσένα που δεν χωνεύεις τις έρευνες, τα βιβλία αυτοβελτίωσης και τον απλό τρόπο γραφής. Ο Βάικινγκ μιλάει πολύ απλά, καθόλου εξεζητημένα.

Highlights: Τα παραδείγματα που δίνει. Πχ το πείραμα “ξοδεύω λιγότερα, ζω περισσότερο” σελ. 104-106, ή το πείραμα του χαμένου πορτοφολιού, σελ. 206-209.

Αρνητικό: Το ότι πολλά από όσα προτείνει δε μπορούν να εφαρμοστούν και τόσο εύκολα στην Ελλάδα. Αν κοιτάς το τι γίνεται έξω και τι γίνεται εδώ, σε ορισμένους τομείς, ίσως και να στεναχωρηθείς παροδικά. Το σημαντικό βέβαια είναι να διαβάσεις ακόμα κι αυτά τα σημεία θετικά και να κινητοποιηθείς να τα αλλάξεις.

Απάντηση

Πλοήγηση