My bookmark

Βιβλία. Άνθρωποι. Σκέψεις.

Ξεκίνησε η α’ φάση ψηφοφορίας για τα Public Book Awards 2019

Ψήφισε το αγαπημένο σου βιβλίο!

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, ξεκίνησε η α’ φάση ψηφοφορίας για τα Public Book Awards. Oι εκδότες έχουν προτείνει τα βιβλία που πιστεύουν ότι ξεχώρισαν το 2018 και οι αναγνώστες καλούνται να ψηφίσουν εδώ.

Αν θες να ψηφίσεις αλλά δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου, βάλε καφέ, μουσική και ετοιμάσου για μια διαδικασία που θα σου πάρει αρκετή ώρα, καθώς τη ψήφο σου περιμένουν 2.500 τίτλοι βιβλίων, 1.800 συγγραφείς και 160 εκδότες!

Η α’ αυτή φάση θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου. Οι κατηγορίες είναι 9 και έχουν ως εξής:

  • Ελληνικό μυθιστόρημα
  • Μεταφρασμένο μυθιστόρημα
  • Ελληνικό non-Fiction
  • Ελληνική σύγχρονη ποίηση
  • Ελληνική παιδική λογοτεχνία
  • Ελληνική εφηβική λογοτεχνία
  • Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αποδελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)
  • Κατηγορία «έκπληξη»: Ο Ήρωας που θα σου μείνει αξέχαστος! (Η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει ήρωες από την ελληνική αφηγηματική πεζογραφία)

Στη β’ φάση του θεσμού (από τις 16 Μαΐου και έως τις 10 Ιουνίου) θα μπορούμε να ψηφίσουμε ξανά, αυτή τη φορά επιλέγοντας από τα δέκα δημοφιλέστερα βιβλία σε κάθε κατηγορία.

Επιπλέον, στη β’ φάση θα ανοίξει και η ψηφοφορία για το Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς.

Προσοχή! Μπορείς να ψηφίσεις μόνο μια φορά ανά κατηγορία. Η μοναδικότητα κάθε ψήφου ορίζεται από το e-mail ή Facebook λογαριασμό σου. Τυχόν επόμενες ψήφοι για την ίδια κατηγορία δεν καταχωρούνται στο σύστημα, όπως αναφέρεται και στην επίσημη σελίδα των βραβείων.

Βραβεία επιτροπών

Εκτός από τα βραβεία του κοινού, υπάρχουν και 3 ειδικά βραβεία για τα οποία θα ψηφίσουν κριτικές επιτροπές, με μέλη έγκριτους επαγγελματίες του χώρου του βιβλίου. Μοιράζομαι μαζί σου τις πληροφορίες όπως τις έλαβα στο email μου:

  • Εκδοτικό Αποτύπωμα: Όπως κάθε χρόνο περιλαμβάνει όλους τους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους που θα συμμετέχουν στα βραβεία βιβλίου Public 2019 και συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα, αφήνοντας το στίγμα τους με την ποιότητα και τη συνέπεια του έργου τους τη χρονιά που πέρασε.
  • Τιμώμενη χώρα- Ηνωμένο Βασίλειο: Σε αυτή την κατηγορία συμμετέχουν αποκλειστικά τίτλοι Μεταφρασμένης Λογοτεχνίας από συγγραφείς του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι έχουν μεταφραστεί από την αγγλική γλώσσα πρωτοτύπου στην ελληνική και έχουν κυκλοφορήσει το 2018.

Bραβεία Βιβλιοπωλείων Public

Τέλος, θα απονεμηθούν και δύο Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public, τα οποία προκύπτουν μετά από ψηφοφορία των βιβλιοπωλών των καταστημάτων Public. Τα δύο αυτά βραβεία θα αφορούν το Ελληνικό Μυθιστόρημα και το Ελληνικό Παιδικό βιβλίο.

Η βραδιά των βραβείων

Η τελετή απονομής των βραβείων βιβλίου Public 2019 θα γίνει στις 13 Ιουνίου σε μια γιορτή για την ανάγνωση και τους ανθρώπους του βιβλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

*H κεντρική φωτογραφία είναι από την περσινή διοργάνωση!

1 Comment

Απάντηση

Πλοήγηση