My bookmark

Βιβλία. Άνθρωποι. Σκέψεις.

Τρόμος στη “Θέση 7Α”

Διαβάζοντας τo πιο πρόσφατο ψυχολογικό θρίλερ του Sebastian Fitzek.

Είχα ακούσει για το “Δέμα” και τη “Θεραπεία” αρκετά καλά λόγια. Ωστόσο, βιβλίο του Sebastian Fitzek δεν είχε φτάσει στα χέρια μου μέχρι πρόσφατα. Η πρώτη μου επαφή με τη γραφή του ήταν πριν λίγες ημέρες.

“Θέση 7Α”. Το πιο πρόσφατο ψυχολογικό θρίλερ αυτού του συγγραφέα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γερμανία και όχι μόνο – βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 24 γλώσσες.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται εν μέρει σε ένα τεράστιο αεροπλάνο. Ο επιβάτης Ματς Κρούγκερ, ψυχίατρος στο επάγγελμα, παλεύει την αεροφοβία του για να δει την κόρη του που σύντομα γεννάει το πρώτο της παιδί, τη Νέλε. Το ταξίδι θα έχει πολλά περισσότερα από κενά αέρος. Ο Κρούγκερ θα μάθει ότι στο ίδιο αεροπλάνο επιβαίνει ένας παλιός του ασθενής και θα κληθεί να αποφασίσει αν θα στείλει στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους ως αντάλλαγμα για τη ζωή της κόρης και της εγγονής του…

Στις 471 σελίδες, ο Fitzek διηγείται παράλληλες ιστορίες χωρίς να φλυαρεί στιγμή. Κάθε πληροφορία που δίνει είναι χρήσιμη στην πλοκή και κάθε τι που αποκαλύπτει έρχεται την πιο σωστή στιγμή. Η γραφή του συναρπαστική και ξεκούραστη. Η ιστορία του δυνατή και αξέχαστη.

Έκλεισα αυτό το βιβλίο νιώθοντας εξουθενωμένη. Όχι γιατί με κούρασε η ανάγνωση, ούτε γιατί βαρέθηκα. Απλά, με στράγγισε ψυχολογικά.
Ένιωσα αγωνία, έκπληξη, τρόμο, συγκίνηση… Δεν πέρασε σελίδα που να με αφήνει αδιάφορη. Εν ολίγοις, ένα ψυχολογικό θρίλερ που πέτυχε το σκοπό του.

bookmarks


Το διάβασα μέσα σε: 3 βράδια.

Το προτείνω: Αν σ’ αρέσουν τα ψυχολογικά θρίλερ κι αν φοβάσαι τα μεγάλα βιβλία. Καιρός να ξορκίσεις το φόβο, γιατί αυτό τρέχει σα νεράκι!

Δεν το προτείνω: Ε, προφανώς αν δε σου αρέσουν αυτού του είδους τα βιβλία. Eπίσης, αν έχεις άμεσα αεροπορικό ταξίδι, ανάβαλε την ανάγνωση μέχρι να επιστρεψεις στη βάση σου.

Highlights: Πανέξυπνο εξώφυλλο. Συγκινητικό τέλος.

Αρνητικό: Το μόνο που μπορώ να βρω είναι τα Γερμανικά ονόματα δρόμων / περιοχών. Δεν ενοχλούν καθόλου βέβαια στην ανάγνωση, αλλά να μη γράψω κάτι και εδώ;

*Το βιβλίο “Θέση 7Α” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Αυτές τις μέρες, ο Sebastian Fitzek βρίσκεται στη χώρα μας. Σήμερα, με αφορμή το νέο του βιβλίο, θα μιλήσει στα Public Tσιμισκή, ενώ στις 3 Απριλίου, στo Public Cafe Συντάγματος (9 μ.μ.)

Απάντηση

Πλοήγηση