My bookmark

Βιβλία. Άνθρωποι. Σκέψεις.

Φοβάμαι ότι μερικά βιβλία θα σταματήσουν να κυκλοφορούν

Αυτή η Παρασκευή με βρήκε στο γραφείο να συζητάω projects και θέματα. Να γελάω, να σκέφτομαι, να προγραμματίζω, παρέα με συναδέρφους. Κάποια στιγμή και ενώ όλα τα θέματα είχαν κλείσει, έκλεισα και εγώ το σημειωματάριο μου και άρχισα να ετοιμάζομαι για αναχώρηση και Σαββατοκύριακο. Πριν, όμως, στάθηκα σε μια βιβλιοθήκη που υπήρχε στο χώρο.

Άρχισα να κοιτάω τίτλους βιβλίων και ξαφνικά εστίασα σε έναν. “Φοβάμαι” έλεγε. Το τράβηξα και το πήρα στα χέρια μου. Μια μικρή και περιποιημένη έκδοση, η οποία δεν είχε πολλές λέξεις. Οι σελίδες που ξεφύλλιζα είχαν μόνο φράσεις για κοινούς φόβους και μερικά σχέδια. Geraldine Kosiak, έγραφε πάνω δεξιά στο εξώφυλλο. Στην κάτω δεξιά Leadercom.

Κάθισα σε ένα γραφείο και άρχισα να το χαζεύω με την ησυχία μου. Υπέροχο!Ήταν εύστοχο, ευανάγνωστο και τέλεια τροφή για σκέψη. Ιδανικό για Παρασκευή απόγευμα. Δύο σελίδες, με έκαναν να χαμογελάσω:

Α+Β=Γ

Φοβάμαι τα μαθηματικά

και η επόμενη

Α+Β=Γ

Φοβάμαι μήπως επαναλαμβάνομαι

Άρχισα να βγάζω φωτογραφίες.

 

Ύστερα, ήθελα να δω αν αυτό το βιβλίο υπάρχει εκεί έξω, να το αγοράσω κι εγώ. Με τη βοήθεια μιας συναδέλφου, έμαθα ότι ένας κωδικός (ISBN) θα με βοηθήσει να βρω όλες τις λεπτομέρειες.Έψαξα, αλλά τίποτα. Είχε κυκλοφορήσει το 2001 και δε φαίνεται πουθενά διαθέσιμο για αγορά. Εντόπισα τη συγγραφέα και την ξένη έκδοση, αλλά την ελληνική όχι. Το άφησα πίσω στο ράφι και έφυγα.

Ερχόμενη στο σπίτι και με τη σκέψη μου ακόμα σε αυτές τις σελίδες που ήταν αφιερωμένες στους φόβους όλων, ένα πράγμα συνειδητοποίησα: φοβάμαι ότι μερικά βιβλία θα σταματήσουν να κυκλοφορούν.

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Metabook, η χαρά των εξανλτημένων βιβλίων (και όχι μόνο) – my bookmark

Απάντηση

Πλοήγηση